Satu sesi kunjungan mesra dari Pengurusan Perbankkan Affin Bank telah diadakan di pejabat pengarah PIS. Kunjungan ini telah disantuni oleh YBrs. Hj. Ulaimi bin Yahya Pengarah PIS, YM. Tengku Nadzion bin Tengku Ibrahim, TPA PIS, Hj Hamzah bin Zakaria, TPGS PIS. Kunjungan ini bertujuan menjalinkan hubungan kerjasama melalui CSR yang menfokuskan kepada bidang akademik dan kerjaya pelajar.
Semoga kunjungan ini akan memberi satu ruang dan peluang kerjasama baru yang menyumbang serta memberi manfaat kepada pelajar kelak.

affin1

affin3

Satu sesi pertemuan santai dari Pengurusan Perbankkan Bank Islam Malaysia Berhad BIMB telah didiadakan di perkarangan lobi Utama Khidmat Pengurusan PIS. Kunjungan ini telah disantuni oleh YM. Tengku Nadzion bin Tengku Ibrahim, TPA PIS, dan Encik Mohd Norazizul Fadli bin Abu Bakar, TPSA PIS. Kunjungan ini mengeratkan lagi hubungan sedia ada BIMB dan PIS dalam mempergiat program kepada pelajar serta kerjasama melalui CSR yang menfokuskan kepada bidang akademik dan kerjaya pelajar.
Semoga pertemuan ini terus mengeratkan hubungan duahala yang telah sedia terjalin demi pembangunan modal insan di PIS.

bimb

bimb2

Politeknik Ibrahim Sultan terus mengorak langkah bersama Jabatan Pendidikan Politeknik dan Kolej Komuniti, Kementerian Pendidikan Tinggi dalam memartabatkan bidang pendidikan TVET di Malaysia.

#KPT
#polycc

435673863 817284630431508 3474085678825809870 n

435658568 817284620431509 277975093031944274 n

435602793 817284693764835 456505114016887915 n

Seramai 18 orang pelajar dari Program Diploma Rekabetuk Grafik (DRG4B), Jabatan Rekabentuk dan Komunukasi Visual telah berjaya melaksanakan Program Lukisan Mural di Kompleks Penguatkuasaan Sungai Pulai, Gelang Patah bermula 27 – 28 Februari dan 10 Mac 2024.
Pelajar mengambil masa selama 3 hari bagi menghasilkan lukisan mural bersaiz 400 kaki persegi bersamaan dengan 2 permukaan dinding bangunan. Program CSR ini telah mendapat bimbingan oleh Pensyarah Projek iaitu Pn. Noraslinda binti Yusof dan turut dihadiri oleh Pn. Khadijah binti Md. Ali dan Pn. Muneswari a/p Saminathan.
Semoga usaha ini menjadi kegiatan yang positif dan meningkatkan pengetahuan pelajar dengan melaksanakan pekerjaan dilapangan sebenar serta PdP diluar bilik kuliah.

#jrkvpis

murai2

murai3

murai4

murai5

Satu aktiviti mengumpul sumbangan bagi program Kongsi Rezeki Kasih Ramadhan telah dilaksanakan oleh PUSPANITA Cawangan Kecil Politeknik Ibrahim Sultan. Sesi serahan sumbangan telah dilaksanakan secara simbolik oleh wakil PIS iaitu YBrs. Hj. Ulaimi bin Yahya, Pengarah PIS dan YBrs. Hjh. Haslina Binti Zakaria, Pengerusi PUSPANITA Cawangan Kecil PIS dan turut hadir wakil ahli PUSPANITA PIS di Pejabat Pengarah PIS.
Program berbentuk sumbangan keperluan harian telah diusahakan seawal bulan ramadan lagi. Program ini adalah anjuran PUSPANITA Cawangan Kecil JPPKK dan Kelab RESclub JPPKK serta kerjasama PUSPANITA di Politeknik dan Kolej Komuniti seluruh Malaysia.
Program yang dianjurkan sempena bulan Ramadhan inisebagai mendukung Aspirasi 4K (Kebajikan, Keharmonian, Keberkatan dan Kesihatan) yang merupakan pegangan Ketua Pengarah Pendidikan Politeknik dan Kolej Komuniti.
Semoga usaha jawatankuasa pelaksana dan para penyumbang dikurniakan keberkatan di bulan Ramadan ini. Melalui program ini juga kita beroleh keberkatan dan memberi manfaat kepada penerima.

#puspanitapis

PUSPANITA2