jppk 2023logo pislmn rasmi2020 sirim v3

D’ProjEC

17th Diploma Project Exhibition and Competition (D’ProjEC) 7th PIS Innovation Week (PISInNoW) bertemakan “Sustainable IR 4.0 driven by Industry-Polytechnic Synergy merupakan acara tahunan yang disertai oleh pelajar diploma dari jabatan JKE, JKM, JRKV dan JPH. Pameran ini akan menjadi pelantar kepada pensyarah dan pelajar untuk mengetengahkan hasil penyelidikan atau reka cipta yang dijalankan kepada umum.
Disamping itu, ianya juga menjadi penanda aras terhadap kualiti sesuatu projek penyelidikan bagi melayakkan para pelajar untuk menyertai pertandingan inovasi di peringkat kebangsaan dan seterusnya antarabangsa seperti International Invention, Innovation dan Technology Exhibition (ITEX), Malaysia Technology Expo (MTE), dan Regional Student’s Product Exhibition (RESPEX).
Adalah diharapkan perlaksanaan 6th PISNOW pada tahun ini akan dapat menyemarakkan budaya penyelidikan dan inovasi dikalangan staf PIS amnya dan pelajar khasnya.
Majis telah dirasmikan oleh YBrs. Prof. Madya Ts. Dr. Noor Azurati binti Ahmad Salleh, Pengarah Pusat Inovasi dan Pengkomersilan Universiti Teknologi Malaysia. Turut bersama Hj Ulaimi bin Yahya, Pengarah Politeknik Ibrahim Sultan.


#politeknikibrahimsultan
#oneteammoredreams

dproejec6

dproejec

dproejec1

dproejec3

dproejec5