logo4lmn rasmiiso1

Program : Program Pengantarabangsaan Malaysia - Indonesia: "Transferable skill in art and design among undergraduate students"

Tarikh : 14-17 Januari 2019

Tempat : Universitas Trisakti Jakarta

Penglibatan : 23 orang pelajar Ijazah Sarjana Muda dan 3 orang Pensyarah Jabatan Rekabentuk Dan Komunikasi Visual PIS

transferable skill 3  transferable skill 2  transferable skill 1

transferable skill 4

transferable skill 5

Anugerah Khas Menteri Pendidikan Malaysia: Rekabentuk Kurikulum dan Penyampaian Inovatif Tahun 2018 (AKRI 2018)

Tahniah...

Tahniah kepada kumpulan pensyarah pakar PIS apabila berjaya menjulang nama Politeknik kebanggaan kita ini di Anugerah Khas YB Menteri Pendidikan Malaysia: Rekabentuk Kurikulum dan Penyampaian Inovatif Tahun 2018 (AKRI 2018).

Pasukan penyelidik yang dianggotai oleh Dr. Beh Cheng Siew, Pn.Mazlisa, Pn.Umi kalthom, Pn.Nurulaini Idaya,En.Hamidon Saniman, Dr. Prasanna Kesavan, Pn.Khatijah Md. Saad dan Pn.Hasanah Md. Amin telah
berjaya meraih tempat ke 3 Kategori Pengajaran Transformatif - Tanpa Syarahan.

Tajuk projek/inisiatif PIS adalah "Reach-Out Project: Bridging Classroom and Society" with adaptation of CDIO in delivery method of Bachelor of Design in Visual Communication and New Media.  Projek ini adalah projek inovasi serta amalam baik yang berlaku di Creative Design Centre PIS.

Secara keseluruhan, sebanyak 210 kumpulan peserta menyertai pertandingan ini dipelbagai kategori.

Tahniah sekali lagi kami ucapkan kepada pasukan PIS

#KAMIPIS
#politeknikibrahimsultan
#politeknikmalaysia

akri01

akri00

akri04

akri06

akri05

akri03

akri02

akri07

Majlis lafaz ikrar dan penutup Program Haluan Siswa sesi Disember 2018.

Seramai 282 pelajar mendaftar di Politeknik Ibrahim Sultan dalam 14 program pengajian peringkat diploma bagi desi Disember 2018. Program pendaftaran pelajar baharu atau dikenali sebagai Program Haluan Siswa bermula pada 02 Disember berlangsung selama empat hari. Pelbagai pengisian telah disusun bagienyantuni bakal pemain TVET nasional ini.

Selamat datang dan selamat menempuh alam pendidikan tinggi yang lebih memcabar. Semoga semua mahasiswa ini barjaya mengahrungi cabaran ini dan berjaya menjadi graduan yang holistik, bercirikan keusahawanan dan seimbang.

Perkongsian Alumni Politeknik Ibrahim Sultan

Terima kasih En.Azli Bin Salim, Senior Sales Manager Forest City Phoenix Hotel, Johor di atas perkongsian Alumni Politeknik Ibrahim Sultan .

Bermula daripada Sijil Hotel Dan Katering Politeknik seterusnya Diploma Hotel Dan Katering, En.Azli membuktikan graduan politeknik mampu menyerlah dalam segala bidang, mempraktikkan segala ilmu dan kemahiran yang diperolehi di politeknik.

alumnidis2018

alumnidis2018 2

alumnidis2018 0

alumnidis2018 1

CIDOS INSPIRING LEARNING AWARDS EDOLA 2018

14 November 2018

Tahniah kepada peserta PIS yang berjaya merangkul beberapa hadiah utama.

Animation
1st Place - BVC, JRKV, PIS

2nd Place - JKE, PIS

e Convergence
3rd Place - BVC, JRKV, PIS.

Tahniah kepada semua

edola2018 0

edola2018 1

edola2018 2

Tarikh : 11 November 2018

Politeknik Ibrahim Sultan mengalu alukan kehadiran YBhg. Prof. Emeritus Dato' Dr. Ahmad bin Hj. Zainuddin, Pengerusi Majlis Rekabentuk Malaysia selaku Pengerusi Jawatankuasa Panel Penasihat Industri PIS serta seluruh ahli jawatankuasa penasihat dikalangan pemain industri ke mesyuarat Jawatankuasa Panel Penasihat Industri PIS 2018.

Jalinan kerjasama serta perkongsian diantara PIS dan pihak industri amat penting dalam merealisasikan hasrat dan tujuan PIS menjadi peneraju Institusi TVET yang unggul.  Perkongsian pintar meliputi perkongsian pandangan, idea, pengalaman serta kepakaran mampu memberikan impak positif kepada penyediaan akses yang meluas kepada program program TVET.

Perkongsian pintar bersama pihak industri ini juga dapat menjadikan PIS sebagai institusi TVET yang melahirkan graduan holistik, bercirikan keusahawan dan seimbang seterusnya mewarnai pasaran pekerjaan nasional.

msyt industri (1)

msyt industri (2)