KM10, Jalan Kong Kong. 81700 Pasir Gudang Johor
07-2612488
07-2612402
pro_pis@pis.edu.my
  ms00 fb  ms00 utube  

jppk 2023logo pislmn rasmi2020 sirim v3

Unit Latihan & Pendidikan Lanjutan

ULPL adalah unit yang berperanan untuk melaksanakan latihan (kursus/seminar/bengkel) kepada staf Politeknik dan masyarakat luar sama ada dari sektor awam, swasta ataupun badan-badan tertentu serta individu yang berminat untuk meningkatkan pengetahuan mereka dalam bidang-bidang tertentu di mana kepakarannya terdapat di Politeknik ini. Unit ini juga mengendalikan kursus-kursus di bawah Program Kebolehpasaran Graduan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat.

Di samping itu, unit ini juga menguruskan program "Kursus Secara Sambilan" kepada lulusan sijil politeknik dan lepasan SPM yang berminat menyambung pelajaran mereka ke peringkat diploma. PIS menawarkan 6 program KSS iaitu :

  1. Diploma Kejuruteraan Mekanikal
  2. Diploma Kejuruteraan Elektronik (Komunikasi)
  3. Diploma Kejuruteraan Elektronik (Kawalan)
  4. Diploma Pengurusan Hotel
  5. Diploma Pengurusan Pelancongan
  6. Diploma Rekabentuk Fesyen & Pakaian


Unit ini dilengkapi dengan kemudahan penginapan "JATI INN" yang boleh disewa serta digunakan bagi kemudahan penginapan kepada para peserta kursus. Unit ini juga mempunyai “Bilik Seminar” yang dilengkapi dengan pelbagai kemudahan seperti LCD, Smart Board dan lain-lain kelengkapan untuk kegunaan kursus. Bilik ini mampu menampung seramai 60-80 peserta dalam satu-satu masa.

Untuk Pertanyaan Sila Hubungi :

Ketua Unit ULPL
Puan Hariana Binti Hadin
No. Tel dan No. Fax : 07- 2612986

Pegawai Latihan dan Pendidikan Lanjutan
Puan Alyyati Binti Mohd Talib
No. Tel dan No. Fax : 07-2611317